2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Rudić elköszön a kispadtól

A hét elején a wpdworld.com olasz szakportálon látott először napvilágot a hír, miszerint a Pro Recco férfi vízilabdacsapata két év együttműködés után nem kíván szerződést hosszabbítani minden idők legeredményesebb edzőjével, Ratko Rudićtyal. Szerdán maga a tréner is megerősítette a megjelenteket, a Recco hivatalos oldalán közzétett nyílt levele szerint a továbbiakban nemcsak az olaszoknál, de más csapatnál sem szeretne edzőként dolgozni, más szerepet viszont szívesen vállalna.

Rudić a sikeresség szempontjából talán keserű szájízzel távozik az olaszoktól, hiszen Igor Milanović 2015-ös sikere óta senkivel sem nyert Bajnokok Ligáját a csapat. A horvát legenda vezetésével idén toronymagas esélyesnek számítottak, ráadásul hazai pályán rendezhették volna a sorozat nyolcas döntőjét, ám a járvány megfosztotta őket ennek lehetőségétől, a LEN kedden törölte a sorozatot.

Azt egyelőre nem tudni, ki váltja Rudićot, eddig Elvis Fatović, Carlo Sillipo és Gabriel Hernández Paz neve merült fel lehetőségként.