2024. április 19., péntek

Kizöldült a szökőkút

Fennakadások nélkül zajlik az új szökőkút építése

A szabadkai zöld szökőkút helyén létesítendő új szökőkút kialakításának munkálatai a rendkívüli állapotban sem álltak le, így mire csütörtökön hivatalosan is megszűnt a rendkívüli állapot, az új virágágyásokba bekerülhettek a különféle növények is.

Dísznövények kerültek az ágyásokba (Fotó: Gergely Árpád)

Dísznövények kerültek az ágyásokba (Fotó: Gergely Árpád)

A munkálatokat csütörtökön megtekintette Bogdan Laban, Szabadka polgármestere is, aki a szerkesztőségünkbe eljuttatott nyilatkozatában elmondta, hogy a járványhelyzet lecsengésével azon kell dolgozni, hogy annak a lehető legkevesebb negatív következménye legyen, ugyanakkor reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az új szökőkút határidő előtt elkészülhet.

– Szerbia megerősíti a járvány elleni küzdelmet, és ezzel egy időben azon dolgozik, hogy a lehető legalacsonyabb szinten tartsa annak negatív következményeit. Mindehhez az szükségeltetik, hogy ugyanabban az ütemben folytassuk a munkát, mint ahogy azt korábban tettük. Biztos vagyok benne, hogy ezt sikerrel fogjuk véghez vinni, és ebben a küzdelemben Szabadka az első sorokban fog szerepelni, és bebizonyítja, hogy a járvány nálunk okozta a legkisebb károkat. Ami a szökőkutat illet, állandó kapcsolatban voltunk a kivitelezővel. A munkálatok során nem voltak nagyobb fennakadások. A határidő augusztus eleje, ugyanakkor minden erővel azon leszünk, hogy a munkálatok határidő előtt fejeződjenek be – fogalmazott a polgármester. Mint ismeretes, a szökőkút kiépítésének értéke csaknem 150 millió dinár, amit a város saját eszközeiből biztosít.

Dísznövények kerültek az ágyásokba (Fotó: Gergely Árpád)

Dísznövények kerültek az ágyásokba (Fotó: Gergely Árpád)

A munkálatok kivitelezője, az Alex Engineering & Construction Kft. képviseletében Aleksandar Obradović igazgató elmondta, hogy a korábbi szökőkút lebontása alkalmával több mint ezer köbméter építési hulladékot szállítottak el, és a betonozási munkálatok a végük felé közelednek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A talaj szintje alatti munkák szinte teljes egészében befejeződtek, és a folytatáshoz minden szükséges alapanyagot sikerült beszereznünk. Ez utóbbi kisebb-nagyobb nehézségekbe ütközött a szállítás miatt, de bízom abban, hogy még a határidő lejárta előtt sikerül befejeznünk a munkálatokat – nyilatkozta Aleksandar Obradović.