2024. április 25., csütörtök

Épülhet a fővezeték

A kishegyesi önkormányzat szerződést írt alá a szennyvízhálózat építésének kivitelezőivel – Ez a község egyik eddigi legnagyobb volumenű beruházása
Marko Lazić és a munkálatok kivitelezői aláírják a szerződést (Fotó: Lakatos János)

Marko Lazić és a munkálatok kivitelezői aláírják a szerződést (Fotó: Lakatos János)

Tegnap délelőtt a kishegyesi önkormányzat kis tanácstermében Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere és a szennyvízhálózatot építő konzorcium képviselői szerződést írtak alá, amely a községi szennyvízhálózat építésének első fázisára vonatkozik, konkrétan a község mindhárom településén áthaladó fővezetékre.

Ennek építésén a konzorciumot alkotó négy cég, az újvidéki Imperial Buildings Kft., az újvidéki Energy Pro Kft., az újvidéki Flowtech Kft. és a belgrádi Hydrovision Kft. fog dolgozni. Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Kerekes Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke és a községi tanács tagjai.

A szerződés aláírását követően Marko Lazić arról számolt be a médiának, hogy Kishegyes község történelmének egyik legnagyobb értékű beruházásáról van szó.

– Ez alkalommal szerződést írtunk alá a szennyvízhálózat fővezetéke építésének kivitelezőivel. Ez a községi szennyvízhálózat építésének folytatása, ugyanis Bácsfeketehegy mellett már dolgozunk a községi szennyvíztisztító építésén. A fővezeték kiépítésének költségei 737 millió dinárt tesznek ki. Ez Kishegyes község történelmének egyik legnagyobb volumenű beruházása, ami nagyon komoly előrelépést jelent a fejlődés szempontjából – mondta el a polgármester, majd arról is szólt, hogy a munkálatok határideje 600 nap. Reményei szerint fővezeték építése határidőre befejeződik, majd arról is szólt, hogy jelen pillanatban is folyik a községi szennyvíztisztító építése, amely úgyszintén értékes projektum, és várhatóan határidőn belül elkészül. Lazić végezetül hozzáfűzte, hogy ezekre a projektumokra a tartományi kormány biztosította a forrást.

A községi szennyvízhálózat fővezetékének építése június elsején veszi kezdetét, a bácsfeketehegyi szennyvíztisztítónál – számolt be lapunknak Kerekes Zoltán.

A fővezeték Kishegyestől a Bácsfeketehegyen épülő szennyvíztisztítóig fog húzódni, mintegy 11 kilométeren (Fotó: Tóth Péter)

A fővezeték Kishegyestől a Bácsfeketehegyen épülő szennyvíztisztítóig fog húzódni, mintegy 11 kilométeren (Fotó: Tóth Péter)

– Befejeződött a közbeszerzés a szennyvízhálózat fővezetékének építésére, és aláírtuk a szerződést a kivitelezőkkel. A beruházás értéke adó nélkül 613 millió dinár. A fővezeték Kishegyestől a Bácsfeketehegyen épülő szennyvíztisztítóig fog húzódni, mintegy 11 kilométer hosszan. A szennyvíztisztító építése is jól halad, ezért a tervek szerint 600 nap alatt be fog fejeződni a fővezeték építése. Elmondható, hogy ez egy történelmi jelentőségű beruházása az önkormányzatnak, és már régóta nagy vágyunk a szennyvízhálózat kiépítése – nyilatkozta az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy az idén a fővezeték kiépítésének első fázisa fog megvalósulni, amelynek az értéke 217 millió dinár. A munkálatok a jövő évben folytatódni fognak, mivel a tartományi kormány biztosította rá a pénzt. A fővezeték megépítése után csak a háztartások rácsatlakoztatása marad hátra, de az már egy következő projektum részét képezi. A legfontosabb, hogy megkezdődtek a munkálatok – fogalmazott Kerekes.