2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Csomagosztás nyugdíjasoknak

Folytatódik a segélycsomagok kiosztása a kisnyugdíjasok számára. Hétfőn Bezdánban és Monosztorszegen kézbesítették a csomagokat azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a járandósága nem haladja meg a 30 ezer dinárt. Az adományokat a Vöröskereszt önkéntesei, a polgárvédelmi szolgálat, illetve a helyi közösségek tagjai kézbesítették Dušanka Golubovićtyal, Zombor polgármesterével. Bezdánban 570, Monostorszegen pedig 304 segélycsomagot szállítottak ki. A tegnapi nap folyamán 472, tartós élelmiszereket, valamint tisztítószereket tartalmazó csomagot kézbesítettek ki a Gádoron (Gakovón) és a tanyasi településeken élő nyugdíjasoknak.

Antonio Ratković, Zombor alpolgármestere elmondta, eddig több mint 8000 csomagot osztottak ki. Csonoplyán holnap kézbesítik a csomagokat, s ezzel befejeződik az első kör.

– Pénteken és a hétvégén felvesszük a kapcsolatot azokkal a nyugdíjasokkal, akiket az önkéntesek nem találtak a megadott lakcímen, velük egyeztetünk, és ők is megkapják a csomagot. Továbbá azokkal a nyugdíjasokkal is felvesszük a kapcsolatot, akik a hazai nyugdíj mellett külföldi nyugdíjban is részesülnek.

Amennyiben megállapítjuk, hogy a jövedelmük teljes összege kevesebb 30 ezer dinárnál, ők is jogosultak az adományra – mondta Ratković.

Azon nyugdíjasok számára, akik külföldi nyugdíjban is részesülnek, hétfőn kezdődik a csomagok kiosztása.