2024. április 20., szombat

Szinte ünnep volt az újrakezdés

Az edzőtermi tréning már nagyon hiányzott a sportolni vágyóknak
Visszatért az élet az edzőtermekbe (Fotó: Homolya Horváth Ágnes)

Visszatért az élet az edzőtermekbe (Fotó: Homolya Horváth Ágnes)

Miután több mint egy hónapig az edzőtermek is mind zárva voltak, központi rendelet alapján múlt hétfőn újra kinyithattak a megfelelő óvintézkedések betartásával. Azóta Zentán a Fit For Life edzőteremben is megindult a pezsgés. Aleksandar Zelić, az edzőterem tulajdonosa elmondta, hogy nagyon odafigyelnek az előírások betartására, és hogy a klubtagok már alig várták, hogy ismét mehessenek edzésre.

– Ami az óvintézkedéseket illeti, elsősorban arra kell figyelni, hogy hányan tartózkodhatnak bent egyszerre. A termünk 200 négyzetméteres, és az előírások szerint tíz négyzetméterre juthat egy ember, amit be is tartunk. A fertőtlenítést megsokszoroztuk, reggel és este egy-egy nagyobb fertőtlenítést végzünk, ugyanakkor mindenki saját maga után le kell, hogy fertőtlenítse a szőnyegeket, a szivacsokat és minden tornaszert, amit használt. Ezt a terembe járók mind elfogadták, és mindenki nagyon örült, hogy újra jöhet edzeni. Amíg zárva voltunk, addig a másik két edzővel, Szabó Igorral és Antal Zoltánnal igyekeztünk összefogni a tagjainkat, biztattuk őket, hogy odahaza is mozogjanak, találjanak maguknak valamilyen mozgásformát, és rendszeresen tartottunk online edzéseket is, de azért ezek mégsem pótolták az edzőtermi élményt és hatásfokot. A terembe járóknak mintegy 80 százaléka visszatért az edzésekhez, én bízom benne, hogy hamarosan a többiek is visszajönnek, és visszatérnek a rendszeres sportoláshoz – emelte ki Aleksandar Zelić.

Interjúnk készítésekor Nemes Viktor birkózó is éppen ott edzett, és elmondta, hogy nagyon nehéz volt a birkózóklub és az edzőterem nélküli kondizás, ezért nagyon örül, hogy ismét edzhet valahol.

– Az edzőteremből kölcsönkaptunk súlyokat, amikkel odahaza a testvéremmel együtt erősítettünk, de az mégsem volt az igazi. Itt sokkal jobb, hiszen itt vannak az edzők, jó a társaság, és sokkal nagyobb a motiváció, mint odahaza. Már nagyon várom, hogy a birkózóedzések is meginduljanak – hangsúlyozta Nemes Viktor.

Nešić Máté színész is újra rendszeres látogatója a Fit For Life edzőteremnek, ő is azt mondta, hogy nagyon nehéz volt otthon bármilyen mozgásra rávennie magát.

– A járványhelyzet kezdetén még úgy gondoltam, hogy majd rendszeresen edzek otthon, de a kezdeti lelkesedés nem tartott sokáig. Én kb. két éve járok az edzőterembe, nagyon megszerettem, és most nagyon hiányzott. Ahogy a múlt héten megnyitották, azonnal megbeszéltük a klubbéli ismerőseimmel, hogy visszamegyünk edzeni. Mindenki nagyon megörült a másiknak, az első találkozás az edzőteremben olyan volt, mint egy ünnep, annyira örültünk egymásnak, valamint a lehetőségnek, hogy edzhetünk, erősíthetünk, közösségben lehetünk. A fertőtlenítési előírásokat betartjuk, a távolságot megtartjuk egymás között, és én bízom benne, hogy minden rendben lesz – fogalmazott Nešić Máté.