2024. április 24., szerda

Esélytelen az idei EXIT

A polgármester borulátó

A jelenlegi helyzetet szemlélve lehetetlenség lenne megszervezni az EXIT fesztivált, főként azért, mivel a határok zárva vannak – adott hangot véleményének Miloš Vučević polgármester.

A 021. rs hírportál azon kérdésére válaszolva, hogy az idén megrendezésre kerül-e az EXIT fesztivál, a polgármester azt felelte, hogy az erre vonatkozó döntést még nem hozták meg, és még ebben a hónapban megbeszélést folytat majd a rendezvény szervezőivel, valamint a kormány tagjaival is. Véleménye szerint azonban jelenleg nem adottak a feltételek az esemény idei megtartására.

– Nem látom, hogyan tudnánk ezt a fesztivált megszervezni, különösen akkor, amikor tudjuk, hogy az olimpiai játékokat is lemondták, akárcsak a labdarúgó Európa-bajnokságot és más, nagyméretű rendezvényt is – fejtette ki véleményét Vučević. Hozzátette, hogy teljesen megérti az EXIT fesztivál alapítóit, hiszen az idén ünnepelték volna a rendezvény 20. évfordulóját.

– Ez nem azt jelenti, hogy a rendezvény ellen vagyok, épp ellenkezőleg! Támogatom, hogy ilyen eseményt szervezzenek, de úgy gondolom,a jelenlegi helyzetben ez nem lehetséges. Felvetődik a kérdés, hogy ki jönne el hozzánk, illetve, hogy honnan jönnének, amikor a határaink le vannak zárva – tette fel a kérdést a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy a negatív döntés biztosan nagy csapás lenne a város gazdaságára nézve, de ezt a kérdést a rendezvény jelentőségének tekintetében nem szabad az emberek egészsége elé helyezni.