2024. április 19., péntek

Van, aki újranyit, más inkább kivár

A zentai vendéglátóipari létesítmények közül több máris újra megnyitotta kapuit a vendégek előtt
A zentai vendéglátóipari létesítmények a nyitvatartás terén is tarka képet mutatnak (Horváth Zsolt felvétele)

A zentai vendéglátóipari létesítmények a nyitvatartás terén is tarka képet mutatnak (Horváth Zsolt felvétele)

A rendkívüli intézkedések enyhítésével összhangban a megfelelő biztonsági előírások betartásával tegnaptól újra kinyithatják kapuikat az éttermek, kávézók és szórakozóhelyek Szerbiában. Ennek apropóján utánanéztünk, hogy Zentán mely vendéglátóipari létesítmények fogadják ismét az enni-inni, kikapcsolódni vágyó vendégeket.

A Papuli étteremben az asztalok és a helyiség napi többszöri fertőtlenítésével és a vendégek közötti távolság betartásával látnak újra munkához, ugyanakkor az étterem továbbra is mindennap vállalja a megrendelt ételek házhoz szállítását. A River étterem hétfőtől ismét a vendégeik rendelkezésére áll. Kinyitott a Bali vendéglő is, ahol elmondták, hogy próbálnak minden előírásnak megfelelni. A Fantastico étterem és söröző egyelőre délelőtt kilenc és délután öt között várja a vendégeket, valamint újra nyitva van az Etnogold vendéglő is, ahol délelőtt tizenegy és délután négy óra között étkezhetnek a vendégek. A kiváló roston sült ételeiről és balkáni ínyencfalatjairól híres Gorštak étterem május 11-én tárja ki kapuit, addig pedig megrendelésre házhoz szállítja a menüjén szereplő ételeket.

A szórakozóhelyek és a kávézók túlnyomó része egyelőre várakozó állásponton van. A Rin-Tin-Tin kávézó nem nyit ki, a tulajdonosa megvárja, hogy mi is lesz a korlátozásokkal, ugyanakkor bízik abban, hogy hamarosan minden visszaáll a normális kerékvágásba. Ugyanez a helyzet a Black Bull klubbal is, ugyanakkor ott a dolgozók abbéli reményüknek is hangot adtak, hogy hamarosan újra kinyithatják a szórakozóhelyet.

Varga Róbert, a Tississippi House of the Blues vezetője elmondta, hogy belekezdenek a klub emeleti részének a felújításába, illetve a kerthelyiség kialakításába, és amint meglesznek ezekkel a munkálatokkal, illetve amennyiben a helyzet is rendeződik, és koncerteket is tarthatnak, akkor újranyitják a szórakozóhelyet. A Zentropiában jelen pillanatban a kerthelyiséget újítják fel, és amíg nem végeznek a munkálatokkal, addig biztosan nem nyitnak ki.

Az Idea bevásárlóközpontban lévő Style kávézó tegnap reggeltől ismét fogadja a vendégeket, az első három napban csak a kávézó dolgozik majd a megfelelő biztonsági előírások betartásával. A kávézóban már mindent átfertőtlenítettek, az alkalmazottak pedig maszkban és külön munkaruhában szolgálják ki a vendégeket, akik megfelelő távolságban lesznek egymástól, illetve a kézfertőtlenítés lehetőségét is biztosítják mindenki számára.

Úgyszintén kinyitott a Mojo Club is, ahol Árokszállási Imre, a szórakozóhely tulajdonosa szerint egyelőre délelőtt tizenegytől öt óráig fogadják a vendégeket, valamint a Trocadero beltere és kerthelyisége, a Teatar kávézó és a Mignon kávézó is kitárta a kapuit a látogatók előtt.

A gyorssütödék közül a Wickburger rendes munkaidő szerint fogadja mindazokat, akik szeretnének egy finom pizzát enni, május 11-étől pedig a Tyúkpiacnál egy (régi) új gyorssütöde, a Maki’s Family is kitárja majd a kapuit az érdeklődők előtt.