2024. március 29., péntek

Lebontották a Pub kávézót

A Felszabadulás sugárút és a Gál László utca találkozásánál toronyház épül
A népszerű Pub kávéző működtetői elbúcsúztak a vendégektől, megköszönték mindenkinek a látogatást, és azt üzenték, hogy hamarosan egy másik helyen találkoznak majd (Ótos András felvétele)

A népszerű Pub kávéző működtetői elbúcsúztak a vendégektől, megköszönték mindenkinek a látogatást, és azt üzenték, hogy hamarosan egy másik helyen találkoznak majd (Ótos András felvétele)

A Gál László utca és a Ribnikar fivérek utca között lebontották azt a régi házegyüttest, amelyben a népszerű Pub kávézó működött. Az építményeket a pénteki nap folyamán négytengelyes kamionok, négypercenkénti indulási idővel, katonai precizitással elhordták a városi szeméttelepre. A családi házak helyére egy többemeletes lakóházat terveznek felépíteni. A 021.rs hírportál értesülése szerint a Danilo Kiš utca környéke rendezésének 2018-as tervezetében a Gál László utca végében, a Felszabadulás sugárút irányában, egy földszintes, garázsokkal kibővített, nyolcemeletes tömbház felépítését vették tervbe. A nevezett hírportál értesülései szerint ebben az épületben 96 lakást, hét üzlethelyiséget és 18 garázshelyet fognak kialakítani. A földszinti részen lesz egy gyalogátjáró kapu is, amely a Gál László utcát köti majd össze a Felszabadulás sugárúttal. Az építkezést kivitelező City Gradnja Profit vállalat már megszerezte a lokáció átalakítására vonatkozó engedélyt, most már csak az építkezés megkezdésére vonatkozó  iratok megérkezésére várnak. Már az előző év júniusában is próbálkoztak ezzel, formális okok miatt azonban nem kapták meg a szükséges engedélyeket. A hétvégén elhordott, régi házak lebontásának terve már évek óta napirenden van, tehát várható volt egy ilyen döntés meghozatala. Az említett cég internetes oldalán látható, hogy a Ribnikar fivérek utca és a Felszabadulás sugárút sarkán elhelyezkedő Generali többemeletes épületét is ők emelték fel, ami pontosan az újonnan építendő toronyházzal szemben található. A Danilo Kiš utca környékén lévő negyedek rendezésének részletes tervezetéből az is kiderül, hogy egy közgarázs is kiépítésre kerül majd a Gál László, a Ribnikar fivérek és a Danilo Kiš utcákkal behatárolt területen, amely aluljárót, földszintet és egy emeletet foglalna magában, szintenként 55 parkolóhellyel.