2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A világ legszebb címere

A madridi Marca napilap a járvány ideje alatt is igyekszik megtartani olvasóit. Korábban a világ valaha volt legjobb tizenegyét szavaztatták meg követőikkel, ezúttal pedig a legszebb címerről dönthettek az olvasók. Több mint 14 millió szavazat után a marokkói Raja Casablanca klubjának címere lett a győztes. A Casablanca 3,2 millió voksot zsebelt meg, mintegy 200 ezer szavazattal felülmúlva a második egyiptomi Al-Ahlyt. A virtuális dobogó legalsó fokára a brazil Fluminense címere került. A legjobban szereplő európai címer a Real Madridé lett, a királyiak a negyedik pozíciót szerezték meg. A top 50-ben egy szerb csapat is helyet kapott: a belgrádi Crvena zvezda szimbóluma a 19. helyet kaparintotta meg.

A legszebb futballcímerek a Marca olvasó szerint: 1. Raja Casablanca, 2. Al-Ahly, 3. Fluminense, 4. Real Madrid, 5. Fenerbahçe, 6. Liverpool, 7. Barcelona, 8. Colo Colo, 9. CSZKA, 10. Beşiktaş, … 19. Crvena zvezda.

Megműtötték Koemant

Vasárnap a kórházba szállítást követően azonnal megműtötték Ronald Koemant, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A De Telegraaf beszámolója szerint a szakember állapota stabil, de ez csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhető. A sajtó nem pontosította, mi történhetett az 57 éves edzővel, valószínűleg szívproblémáról van szó.