2024. március 29., péntek
SPANYOLORSZÁG

A Cartagena bajnok, de…

Furcsa, a vajdasági sportbarátoknak ugyanakkor mégis szívet melengető eredmény született a spanyolországi női asztalitenisz-bajnokságban. A Spanyol Asztalitenisz-szövetség a járvány miatt lezárta az élvonalbeli küzdelmeket, a szervezet döntése viszont nagy port kavart a klubok között és a nemzeti sportsajtóban is. A szövetség a második helyen álló, a csókai Assis de Souza Erdélyi Szilviát sorai között tudó Cartagenát kiáltotta ki bajnoknak, amely a lefújás előtt két pont hátránnyal követte a zentai Fehér Gabriellát foglalkoztató Vic együttesét. A Cartagena (10 győzelem, 1 vereség, 20 pont) azért lehetett másodikként első, mert a pont/meccs átlaga jobb, mint a Vic (11 győzelem, 2 vereség, 22 pont) teljesítménye ugyanezen kritériumok alapján.

Az ügy azért is érdekes, mert a végleges eredmény csak a helyi asztalitenisz-szövetség érvényben lévő szabályzatának módosításával születhetett meg. A katalán Vic elnöke, Enric Roca igazságtalannak nevezte a döntést, s kijelentette, fellebbeznek a sportági szövetségnél. A szezon első felében a két csapat csatározásából egyébként a Vic került ki győztesen (4:2).

Bármi legyen is a végső döntés, egy már biztos: a spanyol bajnokságban biztosan vajdasági siker születik.

Augusztusig semmi

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) legújabb rendelkezése értelmében július végéig biztosan nem lesz semmilyen verseny. Az ITTF jelenlegi tervei szerint augusztusban már szeretnének tornákat rendezni, de addig folyamatosan elemzik majd a járványhelyzetet.