2024. március 29., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

A szökőév átka

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Most már nem bírom tovább, muszáj önhöz fordulnom. Megfigyeltem, hogy a szökőévek szerencsétlenségeket hoznak nekem. Valahol olvastam, hogy általában rossz dolgokkal számolhat mindenki az ilyen esztendőkben. Állítólag egy legenda is kapcsolódik ehhez. Igaz ez?

– Az ókorban a szökőévet mindig nehéznek és rossznak tartották. A hiedelmek szerint egy szökőév (melyet szívévnek és szigorú évnek is neveznek) társul Szent Kasyanhoz, akit gonosznak, irigynek, rosszindulatúnak és könyörtelennek tekintettek, és szerencsétlenséget okozott az embereknek. A legenda szerint Kasyan fényes angyal volt, akit Isten bízott meg abban, hogy segítsen minden tervében és szándékában. De aztán az ördög oldalára állt. Ekkor Isten azzal büntette Kasyant, hogy elrendelte, hogy három évig kalapáccsal üssék a homlokát, ám minden negyedik évben megengedik, hogy a Földre menjen, ahol gonosz cselekedeteket követhet el. Latinból fordítva a szökőév „második hatodik”. A bis sextus időtartama 366 nap. A „hozzáadott” nap megijeszti az embereket, ami minden negyedik évben sok babonát teremt. Amint tudjuk, a babonák olyan hiedelmek, melyek több embernél ugyanazt a dolgot váltják ki, sok ember bebizonyosodott sok babona igazságában. Ezzel nőtt a hit a babonákban, így még nagyobb hatásuk lett nekik. Ha valaki nem hallott egy babonáról, vagy nem hisz benne, akkor kevésbé valószínű, hogy nála is erősen fog működni egy babona.

– De aki nem hisz az átokban meg a rontásban, arra mégis hatnak az ilyen dolgok?

– Igen, van különbség egy egyszerű hiedelem, babona között, meg az átok és rontás között. Van, aki nem is tudja, hogy meg van átkozva, meg van rontva, s akkor is hat rá. Ugyanúgy, a bolygók is ugyanolyan hatással vannak azokra is, akik nem hisznek a horoszkópban, sőt a gyerekekre is, akik nem is hallottak róla. Így van ez a feng shuival is, tehát az energiák hatnak. A babonáknak is van energiájuk, de nem annyira erős, mint az előbb említett dolgoknak. Mi az, ami önnel történt máskor, amikor szökőév volt?

– Hát akkor mentem férjhez először. A házasság nem volt boldog, pár év szenvedés után elváltunk. Haláleset történt a családban akkor, s ott kezdődött el a probléma. Költözködés is volt, együtt laktunk a párom nagymamájával, aki beleavatkozott a dolgainkba, azután hosszú betegségbe esett, annak terhe is az én nyakamba szakadt. Azután, pár évre rá, elváltam. A következő szökőévben tönkrement a cég, ahol dolgoztam, nem is kaptam semmilyen segélyt emiatt, s kétségbeesetten kerestem a munkát, mivel nem volt miből megéljek. Nagyon nehezen ment, s amikor úgy gondoltam, hogy végre sikerült, akkor balesetet szenvedtem, s mire visszatértem dolgozni, egy sokkal rosszabb helyre kerültem, s a végén feladtam ezt a munkát. Csak a következő évben sikerült normális munkát találnom. Ekkor önhöz fordultam szerelmi talizmánért, és sikerült megtalálni a páromat, akivel össze is költöztünk. A múlt év végén terhes lettem, így sikerült, őszre terveztük az esküvőt meg a keresztelőt, s eddig fel se figyeltem arra, hogy most szökőév van, s a szökőéveim rosszak voltak. Erre is akkor lettem figyelmes, amikor ilyesmit olvastam a minap az egyik újságban, hogy az említett legenda szerint milyen bajt tudnak hozni a szökőévek. Már ez is elegendő ok lett volna az aggodalomra, de most, amikor ilyen komoly problémák vannak körülöttem, nagyon félek. Mi minden nem ajánlatos szökőévekben? Lehet-e védekezni, vannak-e akár babonák erre?

– Általában nem ajánlatos radikális változásokat hozni szökőévekben, mert minden nehézségbe ütközik. Ez vonatkozik minden fontos dologra, üzletekre, nagy beszerzésekre, beruházásokra, építésre. Ugyanakkor nem ajánlott semmit megváltoztatni, mivel ez nem hozza meg a kívánt eredményt, és akár katasztrófává is válhat. Ilyen időszakban nem érdemes új otthonba költözni, nem jó a munkaváltás, nem jó házasságot kötni, sőt háziállatot szerezni sem. Nem kell hosszú utakra se menni. Ha hiszünk őseink megfigyeléseiben, akkor a szökőév csak visszaesést, kis- vagy nagyszabású problémákat eredményez. Asztrológiai szempontból egy ilyen évben sok baj merülhet fel, különféle katasztrófák lehetségesek, és több elhalálozás is, főleg az idősek soraiból. Az idén is nagyon óvatosnak és körültekintőnek kell lenni. A terhes nőknek a babona szerint nem szabad levágniuk a hajukat egészen a szülésig. Tehát, hacsak lehet, ezt is tartsa be. A haj mindig az erővel, energiákkal, különös tehetségekkel (intuícióval is) van kapcsolatban. Azt tanácsolom, hogy ne sértse meg a szívév tilalmait, és végezzen gyakrabban tisztító szertartásokat, amiket majd elküldök. A védelmi talizmán és a yantra képek, no meg a lyukas tükör elegendő védelmet adnak önöknek. Ha továbbra is tervezik az esküvőt, akkor a „következmények” enyhítésére többféle mód van. A menyasszonyoknak javasoljuk, hogy viseljen hosszú esküvői ruhát, amely takarja a térdét, hogy a házasság tartósan fennmaradjon. Hagyományos menyasszonyi ruha és egyéb esküvői kiegészítők, mint például a kesztyű, használata nem ajánlott senkinek. A fejdísz is legyen diszkrétebb, ne hagyományos fátyol. Gyűrűt kell viselni. A család védelme érdekében a bajoktól egy pénzérme kerüljön a menyasszony és a vőlegény cipőjébe. A menyasszonynak meg kell mentenie azt a kanalat, amelyből a vőlegény evett, és az esküvő utáni harmadik, hetedik és negyvenedik napon a feleségnek ebből a kanálból a férje számára ételt kell adnia. A gyermeket, aki szökőévben születik, a lehető leghamarabb meg kell keresztelni, és keresztanyát vagy keresztapát valamelyik szülő vérrokona közül kell választani. Tehát ha betartja e szokásokat, „babonákat”, mellette az általam küldött védelmeket elhelyezi, s energetikai tisztításokat végez, akkor nincs mitől féljen, kiküszöböli a nehézségeket, melyekkel most is, s netán később találkozott volna.

– Uh, hála Istennek, már ez a beszélgetés is megnyugtatott. Küldje el a szükséges dolgokat, én pedig betartom ezeket a hagyományokat, avagy babonákat is. Köszönöm!