2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Kilenc gyermeket kezelnek az újvidéki Gyermekkórházban

Több, mint 200 koronavírussal fertőzőtt beteget ápolnak jelenleg a vajdasági kórházakban, 10 fővel többet, mint egy nappal korábban, írja a 021.rs.

A Vajdasági Klinikai Központban 53 pácienst kezelnek, hárommal kevesebbet, mint tegnap. A betegek közül öten vannak továbbra is lélelegeztetőberendezésre kapcsolva.

Újvidéken a Gyermekkórházban ugrott meg a páciensek száma, ahol kilencre nőtt a koronavírus tüneteivel ápolt kicsinyek száma, miután tegnap óta négy új pácienst vettek fel. A kilenc fiatalkorú közül kettővel az édesanyja is a kórházban van.

Az Újvidéki Vásáron hárommal több fertőzött tartózkodik, mint egy nappal korábban, most 37 enyhébb tünetet produkáló páciens tartózkodik a vásár ideiglenes kórházzá alakított térségében.

Pancsován 84 pácienst tartanak nyilván, ami szintén hárommal több, mint egy nappal korábban, két beteg kényszerül lélegeztetőberendezésre.

Több a beteg az apatini Junaković gyógyfürdőben is, ahol egészségügyi dolgozókat, katonákat és rendőröket ápolnak. Most 50-en tartózkodnak ezen a helyen, egy nappal korábban 47 személyt jegyeztek.