2024. április 25., csütörtök
MONTENEGRÓ

Május 18-án kezdődik az idény

A montenegrói idegenforgalmi szervezetek illetékesei a helyi közegészségügyi intézettel együtt olyan intézkedéseket foganatosítottak, amelyek lehetővé tennék a vendégek egészségügyi biztonságát az idei idényben. Predrag Jelušić, a strandokat üzemeltető Tengeri javak Közvállalat igazgatója elmondta, a fürdőszezon évek óta hivatalosan május elsején kezdődött, a járvány miatt azonban az idén május 18-án indul.

– Ha a határidőt megerősítik, akkor valószínű, hogy a strandok legkésőbb júnis 1-jéig teljesen működőképesek lesznek – mondta Jelušić.

Jelušić kiemelte, hogy a strand és a vendéglátóipari létesítmények bérlői számára könnyítéseket vezetnek be, vagyis csökkentik majd a lakosztályok bérlési díját, valamint lehetővé válik a 12 havi részletfizetés. További intézkedéseket jelentettek be a fürdőhelyek üzemeltetésére.

– Ezek az intézkedések magukban foglalják a strandterület oly módon történő megszervezését, hogy lehetővé tegyék és láthatóan megjelöljék az úszók közötti megfelelő távolságot – közölte Jelušić.

Ezenkívül korlátozni fogják a fürdőzők számát a strandterületen, a fürdőhelyek tisztaságát és higiéniáját fenntartó intézkedéseket, a vendéglátási és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos intézkedéseket, valamint a fürdőhelyek szórakoztató, rekreációs és sporttevékenység megszervezésére vonatkozó intézkedéseket. A tengervíz minőségét júliusban és augusztusban minden tizedik napon ellenőrzik, júniusban és szeptemberben pedig minden tizenötödik napon.