2024. április 20., szombat
HATÁRTALANUL! VETÉLKEDŐ

Online is izgalmas volt

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Határtalanul! középiskolai vetélkedő döntőjét múlt pénteken online formában tartotta meg. A döntőben 20 csapat – 11 határon túli és 9 anyaországi – mérettetett meg. A feladatuk az volt, hogy olyan videót, rajzot, festményt készítsenek, amely a nemzeti összetartozást fejezi ki, majd tesztfeladatokat is kaptak. A megmérettetésben a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 1M osztálya is részt vett, és holtversenyben a harmadik helyen végzett. A diákok ekképp vallanak az online verseny döntőjéről:

Kőműves Emese

Kőműves Emese

Kőműves Emese, Ludas: – Különleges volt a vetélkedő, de nagyon jó volt a kivitelezése így, online formában is. Élő adásban ment a közvetítés, és mindig utasítottak bennünket, mikor mit kell csinálnunk. Tényleg sokat készültünk rá, az osztályfőnökünk, dr. Ripcó Sípos Elvira emelt szintű történelemórákat kért a történelemtanárunktól, és így bővebben foglalkoztunk az anyaggal. A szervezők is sokat segítettek, hiszen folyamatosan töltöttek fel olyan videókat a program YouTube-csatornájára, amelyek a fejlődésünket szolgálták. Számomra óriási élmény volt!

Böröc Anna

Böröc Anna

Böröc Anna, Tóthfalu

: – Budapestre készültünk, aztán online verzió lett belőle, de így is élvezhető volt. Nagy hangsúlyt kellett fektetnünk a csapatmunkára, ahogy élőben is kellett volna. Mindig követni kellett, kinek hány pontja van, és sokat izgultunk, hogy végül hanyadikok leszünk a listán. Máskor is szívesen részt vennék ebben a vetélkedőben.

Nagygyörgy Zsóka

Nagygyörgy Zsóka

Nagygyörgy Zsóka, Királyhalom: – Nekem nagyon izgalmas volt, tetszett, hogy még kísérőprogramokat is szerveztek, mintha tényleg a helyszínen lettünk volna. Elég sokat készültünk rá, sok információnak utánanéztünk, és követtük a feltöltött videókat, ami nagyon hasznos volt, hiszen azokhoz igazodtak a kérdések. Bemutatkozó videót is kellett küldenünk, amiben szintén megmutatkozott, mennyire jól össze tudunk dolgozni.