2024. április 20., szombat

Hamarosan megnyílnak a kávézók

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

A vendéglátók az elkövetkező napokban megkezdik a munkát, a válsághelyzet kezelésével megbízott illetékesek már útmutatásokkal is ellátták őket a munkaszervezéssel kapcsolatban -- tudta meg a 021.rs hírportál.

Dragan Stanojević, az Újvidéki Vendéglátók Egyesületének elnökének elmondása szerint nem lesz lehetőség arra, hogy mindegyik kávézó egyszerre nyíljon meg, főként nem az éjszakai klubok, mivel azok nem tudnak eleget tenni az összes szabályozási korlátozásnak, és még a kijárási tilalom is érvényben van az esti órákban. Hozzátette, hogy több széket és ülőhelyet el kell majd távolítaniuk a helyiségekből annak érdekében, hogy a vendégek megfelelő távolságra lehessenek-legyenek egymástól.

-- Természetesen lesznek problémák, mivel szigorúan be kell tartani az egymás és az asztalok közötti távolságot. Reméljük, hogy ezek az intézkedések nem lesznek tartósak és hogy idővel enyhítenek majd a bevezetett megszorításokon. Várakozásaink szerint már május végén lezárul ez a helyzet és onnantól kezdve megkezdhetjük a normális munkát -- adott hangot reményének Stanojević.

A köztársasági válságstáb intézkedései szerint a vendégeknek belépéskor fertőtlenítő lábtörlőn keresztül kell áthaladniuk és a kezüket is szükséges fertőtleníteniük. Szájmaszkot és kesztyűt azonban nem kell hordaniuk, hiszen enni és inni fognak, belépéskor pedig már elvégezik-elvégezték a fertőtlenítést. Zárt helyiségben egy vendégre 3,5 négyzetméternyi területnek és egy ülőhelynek kell jutnia, míg nyílt helyen, kerthelyiségekben 2,5 négyzetméter, ezekben is csak egy ülőhelyet szabad kijelölni ekkora területen egy vendégnek. A mellékhelyiségeket kézfertőtlenítővel, valamint toalettpapírral kell ellátni.