2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

A magyar pólósok elkezdhetik

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vári Attila (Fotó: MTI)

VÍZILABDA

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke a szervezet honlapján kedden jelentette be, hogy a Császár–Komjádi Sportuszodában újrakezdődhetnek a legjobbak edzései. Vári hangsúlyozta, szigorúan betartják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a sportért felelős államtitkárság követelményeit, a női válogatott izolált körülmények között együtt lakik a létesítményben működő szállodában, míg a férficsapat tagjai saját gépkocsikkal járnak edzésre. Mindkét együttes esetében követelmény a két negatív koronavírusteszt, a játékosok és a stáb tagjai csak ezt követően vehetnek részt az edzéseken. Videóüzenetében az elnök kitért a felfüggesztett bajnokságokra is, amelyek folytatásáról május 11-én dönt a szervezet. Rossz üzenet, ha játék nélkül, szövetség általi besorolással kell menniük a csapatoknak egy világversenyre vagy klubeseményre, ezért szeretnénk valamilyen formában befejezni a bajnokságokat.” Hozzátette, nagyon sok világversenyt ütemeztek át, így a jövő év nagyon sűrű lesz, az MVLSZ számára a legfontosabb női válogatott olimpiai kvalifikációja, illetve a férficsapat felkészülése lesz.

ASZTALITENISZ – SZUPERLIGA

A pingpong is visszatérhet

Április 27-én az egészségügyi rendeletek szigorú betartásával Szerbia-szerte újranyitották az edzőtermeket és a fitneszklubokat. A Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) hivatalos honlapján április 26-án megjelent értesítésben az áll, hogy a Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium június 1-jét jelölte meg a sportrendezvények visszatérésének lehetséges időpontjaként. A szerb sajtóban mindeközben több helyütt is korábbi folytatást jósoltak, ám hivatalos információ azóta sem látott napvilágot. Az STSS abban reménykedik, hogy a kormány hamarosan a sportklubok működtetését is engedélyezi, s idővel újraindulhatnak a bajnoki küzdelmek. Az STSS végrehajtó bizottsága május elején közzéteszi az esetleges folytatásról szóló dokumentumokat és információkat. @sz = n fm

SAKK

„Armageddonban” Carlsen

A világbajnoki címvédőMagnus Carlsen nyert a 6. fordulóban, s 13 ponttal vezet az általa életre hívott online sakkversenyen. A norvég nagymester a hatodik kör első, keddi játéknapján Jan Nepomnjacsijjal csapott össze (az első partiban ki is kapott!), s 2:2 után „armageddon” játszmában nyert. A másik találkozón Alireza Firouzja 2,5:1,5-re verte Anish Girit. Tegnap a Hikaru NakamuraTing Li-zsen és a Fabiano CaruanaMaxime Vachier-Lagrave meccsek voltak műsoron.