2024. április 25., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS

A Tour lesz a kivétel

Ismét kérdésessé vált – legalábbis egy időre – a kerékpárosszezon legfontosabb eseményének, a Tour de France-nak a megrendezése. A dilemma Edouard Phillipe francia miniszterelnök minapi bejelentése után éledt újra, amikor a politikus szeptember elsejéig meghosszabbította a franciaországi sporteseményeket tiltó rendeletet. Az aggódókat néhány órával később a sportminisztérium nyugtatta meg, az illetékesek a belga Sporza portál szerint arról biztosították a közvéleményt, hogy a Tourral kivételt tesznek, és néhány nappal a tiltás lejárta előtt, augusztus 29-én engedik elrajtolni a viadalt.

A francia körverseny eredetileg június 27-én indult volna bő háromhetes útjára, de a szervezők a járványügyi vészhelyzet miatt kénytelenek voltak a két hónapos halasztás mellett dönteni.

Változások a Vueltán is

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor rendezik idén a Vuelta a España országúti kerékpáros-körversenyt, de az eredeti tervekkel ellentétben biztosan nem Hollandiában lesz a rajt. A szervezők tegnapi közlése szerint a járvány kényszerítette őket és a hollandokat arra, hogy lemondják az utrechti rajtot. A felek abban állapodtak meg, hogy 2022-ben indulhat majd a spanyol viadal Hollandiából.

A Vueltára eredetileg augusztus 14. és szeptember 6. között került volna sor, az első három szakaszt tartották volna Hollandiában. Jelenleg csak annyi biztos, hogy az év utolsó háromhetes versenye a szeptember 27-én véget érő világbajnokság után lesz.