2024. március 28., csütörtök

A szabadkai edzőtermekben betartják az utasításokat

Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja, és Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség titkára az Ifjúsági és Sportminisztérium ajánlására szerdán meglátogatták a Szabadkán működő edzőtermeket, hogy meggyőződjenek arról, betartják-e az edzőtermek és fitneszklubok a koronavírus terjedésének megelőzését és megfékezését, illetve a megbetegedés kockázatának csökkentését célzó intézkedéseket, melyek a sporttevékenységekre lettek előírva – olvasható a Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja által szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatásban.

Simović ez alkalomból kijelentette, hogy az edzőtermek tulajdonosai nyilvánvalóan komolyan vették a járvány idején való üzemeltetésre vonatkozó ajánlásokat, valamennyi teremben jól látható helyen kifüggesztették a magatartási szabályokra vonatkozó utasításokat, és a bejáratnál fertőtlenítő lábtörlőket helyeztek el.

– A dolgozók illetve a látogatók minden egyes belépéskor 70 százalékos alkoholt tartalmazó készítménnyel fertőtlenítik a kezüket, az alkalmazottak védőfelszerelést: maszkot és kesztyűt viselnek, míg a látogatók saját törölközőjüket használják. A tornaeszközöket rendszeresen fertőtlenítik, és a látogatók száma is még láthatóan kevesebb, mint egyébként. A Stadion Kommunális Közvállalat illetékesei arról tájékoztattak bennünket, hogy az általuk üzemeltetett valamennyi létesítményben elvégezték a fertőtlenítést, és bármely pillanatban ismét tudják majd fogadni a szabadkai sportolókat. Viszont, hogy erre mikor kerül sor, az a kormány döntésétől és utasításaitól függ, melyeket nekünk is be kell tartanunk – hangsúlyozta Nemanja Simović.