2024. április 23., kedd

Tragédia az építőhelyen

Maga alá temette a föld a nagybecskereki vízművek dolgozóját

Hétfő délután Nagybecskerek központjában életét vesztette Ispánovics László (59), a Városi Vízművek dolgozója, aki a szennyvízelvezető csatornahálózat fölújításán dolgozott. A munkagép által kiásott csatornában várta, hogy leeresszék a biztosítékul szolgáló oldallapot, amikor nagy mennyiségű föld omlott rá. Mire a munkatársai és a közelben lévő kaszárnya katonái kiásták, már életét vesztette.

A szerencsétlenül járt férfi évtizedek óta dolgozott a közvállalatban, tapasztalt munkás volt, aki a nyugdíjaztatására készült.

A történtek után letartóztatták J. N.-t, a Városi Vízművek alkalmazottját, a Stevica Jovanović utcai építőhely felelős személyét. Azzal gyanúsítják, hogy nem tartatta be a kötelező munkavédelmi szabályokat. A becskereki bíróság alapfokú ügyésze 48 órás előzetes letartóztatást rendelt el ellene.

Az esetre reagálva a szerbiai polgári jogvédő eljárást indított a munkaügyi felügyelőség munkájának a kivizsgálására, ilyen esetekben ugyanis az illetékes felügyelőség feladata, hogy tájékoztassa a jogvédőt arról, hogy a baleset előtti időszakban ellenőrizték-e a munkavédelmi szabályok betartását az építőhelyen. A jogvédő jelentést kért a tragikus baleset részleteiről is.