2024. április 20., szombat
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Több beteget ápolnak Pancsován, mint Újvidéken

Nem hivatalos értesülések szerint elhunyt egy COVID-19-cel fertőzött férfi a tartományi kórházban

A tartományi kormány közlése szerint a Vajdasági Klinikai Központban (VKK) jelenleg 67 COVID-19 vírussal fertőzött beteget kezelnek – közülük 7-et kellett lélegeztető-berendezésre kapcsolni –, a pancsovai általános kórházban pedig 92-t.

Tegnap viszont a VKK-ban kettővel több fertőzött tartózkodott, mint ma, nyolcan voltak lélegeztető-berendezésre kapcsolva, míg Pancsován 91 beteg feküdt.

Az Újvidéki Vásáron enyhébb tünetekkel 60 koronavírus-fertőzött tartózkodik (tegnap 58), az apatini Junaković gyógyfürdőben pedig 41 (tegnap 49).

Versecen, Fehértemplomon, Zichyfalván és Alibunáron – azokban a helységekben, amelyekben az elmúlt napokban 46 fertőzöttet fedeztek fel –, továbbra is szigorú óvintézkedéseket foganatosítanak, hogy megakadályozzák a járvány terjedését. A tartományi kormány szerint intenzív és körültekintő tesztelésnek vetették alá a polgárokat, miközben a tartomány valamennyi lakosát figyelmeztetik, hogy továbbra is szükség van az elővigyázatosságra és óvatosságra.

A 021.rs ugyanakkor nem hivatalosan megtudta, hogy előző nap elhunyt egy COVID-19-cel fertőzött férfi, akit a VKK-ban ápoltak. Ha a hír valós, akkor a tartományi kórházban 19-re nőtt az elhunytak száma.