2024. április 18., csütörtök

Támogatás az egészségügyeseknek

Tovább csökken Vajdaságban a fertőzöttek száma

A tartományi kormány döntését követően megkezdődött az alacsony jövedelmű egészségügyi alkalmazottak számára szánt 17 500 segélycsomag kiosztása. A csomagok tegnap a nagyikindai és a zentai általános kórház, illetve a regionális egészségházak dolgozói számára érkeztek meg. A következő napokban Vajdaság más egészségügyi intézményeibe is eljutnak.

A nagyikindai és a zentai általános kórház, illetve a regionális egészségházak dolgozói már megkapták a csomagokat (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A nagyikindai és a zentai általános kórház, illetve a regionális egészségházak dolgozói már megkapták a csomagokat (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Az alapvető élelmiszereket és a higiéniai termékeket tartalmazó csomagokat a tartomány területén alapított egészségügyi intézmények dolgozói kapják.

A Vajdasági Klinikai Központban kedden 69 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 8 személynek volt szüksége lélegeztetőgépre, jelentette a tartományi válságstáb. A Pancsovai Általános Kórházban 91 beteget ápoltak. Az Újvidéki Vásáron kialakított ideiglenes kórházban 58, enyhébb tünetekre panaszkodó páciens tartózkodott, az apatini Junaković Különleges Rehabilitációs Központban pedig 49 személy lábadozott.

A fertőzés folyamatos csökkenése ellenére a tartományi válságstáb a polgároktól továbbra is felelősségteljes viselkedést vár el, és a lakosokat az ajánlott óvintézkedések betartására kérik. Figyelmeztetésük szerint fontos, hogy továbbra is viseljenek maszkot, kesztyűt, és használjanak fertőtlenítőszereket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.