2024. április 26., péntek

Mégis rövidebb kijárási tilalom

A jövő hét végétől megszüntethetik a rendkívüli állapotot

Aleksandar Vučić államfő ma este a Szerbiai RTV műsorában közölte, javasolni fogja holnap a válságstábnak, hogy a május elsejei ünnepek idejére bejelentett kijárási tilalom csütörtök este 6-tól szombat reggel 5 óráig tartson. 

Ezt követően szombaton és vasárnap várhatóan a most érvényben lévőhöz azonos időben lesz kijárási tilalom, tehát szombaton este 6-tól vasárnap reggel öt óráig, és vasárnap este 6-tól hétfő reggel 5 óráig.

Az államfő hozzátette, hogy a 65 év felettiek május elsején napközben, a kijárási tilalom alatt kétszer 1 óra hosszára elhagyhatják otthonukat - közli a Szerbiai Rádió és Televízió. A szombati és a vasárnap esti kijárási tilalom ideje alatt is tehetnek egy sétát a nyugdíjasok.

A kijárási tilalom idején kívül sem lesznek engedélyezettek az öt főnél nagyobb összejövetelek. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a kijárási tilalom csütörtöktől egészen hétfőig tarthat.

Vučić elmondta még, reméli, és arra számít, hogy a jövő hét végétől megszüntethetik a rendkívüli állapotot, és ezzel a kijárási tilalmat is.