2024. március 29., péntek

Májusban megnyílnak az újvidéki óvodák

A polgármester derűlátó, türelemre szólít fel mindenkit
(Dávid Csilla illusztrációja)

(Dávid Csilla illusztrációja)

Az óvodák várhatóan május 11-én, vagy 18-án, a városi hivatalok és egyes vállalatok is szintén a hónap első felében kezdik meg a munkát – jelentette ki Miloš Vučević polgármester. Ezért kéri a polgárokat, hogy a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokhoz mérten viselkedjenek, tartsák be a korlátozásokat! Kiemelte, hogy fennáll annak a lehetősége is, hogy az eddigi eredmények veszélybe kerülnek, mivel a járványnak addig nincs vége, amíg akár csak egyetlen betegünk is van.

– Nagyon kedvezőek a mutatók, ezért kérem az újvidékieket, hogy tartsanak ki még egy kicsit. Realitásként kell elfogadnunk mindezt, annak érdekében, hogy visszatérhessünk a normális élethez. Ez azért is fontos, hogy beszélhessünk az infrastruktúráról, a költségvetésről és annak módosításáról, hogy megoldhassuk a polgárok problémáit. Az elmúlt napokban hihetetlenül sok ember volt az utcán. Néhányan átugrálták a felállított akadályokat, elszakították a mozgáskorlátozó szalagokat. Kérem minden polgártársamat, hogy tartsanak ki, nem maradt még sok nap hátra, hamarosan visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba. A kérdés csupán az, hogy mennyire lesz minden ugyanolyan, mint a járvány előtt? Nyilván nem lesz már olyan, de akkor is fontos, hogy visszatérjünk a mindennapi életvitelhez és a gazdaság megszokott működéséhez. Igyekezni fogunk, hogy Újvidék megtartsa a nagyméretű közberuházásokat, mivel ez közvetlen hatással van a város gazdaságára – mondta Vučević.

A polgármester elmondása szerint a városi válságstáb utasítást adott a Radosno detinjstvo Gyermekintézménynek és a magánóvodáknak is, hogy készüljenek fel a gyermekek fogadására. A későbbiek folyamán pontosan meghatározzák majd, hogy mekkora számban és mikortól kerül minderre sor. Szavai szerint a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény kérdőív formájában kérdezi meg a szülőket arról, hogy igényelik-e gyermekük felügyeletét, mivel a számítások szerint az óvodák előbb kinyitnak majd, mint az iskolák. Kiemelte, hogy mindegyik művelődési intézmény, az Ifjúsági Színház és az Újvidéki Színház kivételével, megkezdte már a munkát, de még mindig nincs nagyobb gyülekezés, vagy színházi előadás.