2024. április 18., csütörtök

Holnap összeül a köztársasági képviselőház

A járványügyi intézkedések mellett folytatják a munkát

Maja Gojković, a köztársasági képviselőház elnöke holnapra összehívta a parlamentet, amelyen a képviselők két napirendi pontban folytatnak vitát. Mindenekelőtt a másfél hónappal kihirdetett rendkívüli állapot jogosultságát erősítik meg, illetve döntenek arról a törvényjavaslatról, amely tartalmazza mindazokat a rendelkezéseket, amelyeket a rendkívüli állapot bevezetését követően a kormány meghozott.

Gojković ma megtartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a rendkívüli állapot bevezetése óta ez az első ülés. Elmondta azt is, hogy az elmúlt napokban a többi országok parlamentjeinek honlapjain tájékozódott arról, hogy mások hogyan szervezik meg a munkát a koronavírus járvány idején. Megbízható megoldást azonban nem talált arra, hogyan tud 250 képviselő és a kormány képviselői egy teremben vitát folytatni a napirenden szereplő kérdésekről.

Gojković elmondása szerint a köztársasági képviselőházban eleget tettek a biztonsági előírásokhoz követelményeinek, így biztonságos és speciális járványügyi feltételek mellett tartják meg az ülést. Mint részletezte, a képviselők egy „biztonsági kapun" haladnak át, ahol mérik a lázat és mindenki kap védőmaszkot és kesztyűt is.