2024. április 25., csütörtök

Újabb hét halálos áldozat

Igen nehéz éjszaka van mögöttünk, de a helyzet mára stabilizálódott, hangzott el a válságtörzs mai sajtótájékoztatóján. A járvány új terjedési központja Negotin, ismertették a konferencián a tényeket. 

Április 25-én 15 óráig Szerbiában összesen 7779 a regisztrált fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 5051 fő vérmintáját vizsgálták ki, 296 személynél mutatták ki a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét. A Torlak Virológiai Intézet ellenőrzése alatt eddig összesen 51 ezer 939 vérmintát elemeztek ki.

Hét beteg hunyt el az elmúlt nap folyamán, négy férfi és három nő. Ezzel 151-ra emelkedett azok száma, akik belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

Jelenleg Szerbiában 3135 beteget kezelnek kórházban koronavírus okozta betegség következtében, 91 személynek lélegeztetőgép segít a légzésben.

A páciensek közül 1152-en már otthon lábadozhatnak.

Az elhunytak közül négyen is a niši gerontológiai központ lakói voltak. Darija Kisić Tepavčevićev epidemiológus, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese, a válságtörzs mai sajtótájékoztatóján elmondta, ezek az adatok is továbbra is azt bizonyítják, az idősebb korosztály a legveszélyeztetettebb a koronavírus hatására.

A jövő hétvégi kijárási tilalom mértékéről az elkövetkező napok történései döntenek.