2024. április 20., szombat

Az Otthon egyik alkalmazottja fertőzött

A bácskossuthfalvi létesítményben még az eddigieknél is szigorúbb óvintézkedéseket foganatosítottak

Fazekas Róbert, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának alelnöke reagált a Magyar Szó honlapján a munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztérium hivatalos kimutatásának alapján közzétett hírre, miszerint az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetet egyike az ország azon 30, idősek és felnőttkorúak otthonának, amelyekben „bizonyított a SARS–CoV–2 jelenléte”.

Országszerte 30 idősek és felnőttkorúak otthonába jutott be a vírus (Illusztráció: pixabay.com)

Országszerte 30 idősek és felnőttkorúak otthonába jutott be a vírus (Illusztráció: pixabay.com)

Fazekas Róbert elmondta, hogy az Otthon egyik alkalmazottjának a koronavírus-tesztje lett pozitív, az érintettet jelenleg Újvidéken gyógykezelik. Az intézmény erről a tényről tájékoztatta a minisztériumot, ezért került fel az Otthon a minisztérium vonatkozó kimutatására, tette hozzá Fazekas Róbert, akinek elmondása szerint a fertőzött alkalmazott február 26. óta nem járt a létesítményben. Mint hozzátette, az intézményben már korábban is foganatosították a szükséges óvintézkedéseket, míg péntek óta még szigorúbbak léptek hatályba. Fazekas Róbert fontosnak tartotta aláhúzni, hogy az Otthon lakói közül senki sem fertőzött, ugyanakkor úgy tudja, hogy a lakókat is tesztelni fogják, ám ezt teljes bizonyossággal nem tudta megerősíteni.

Lapunk kérdéseivel korábban Majláth Bélát, az Otthon igazgatóját is felkereste, ő azonban sajnálatának hangot adván, hogy nem nyilatkozhat, elmondta: „szigorúan megtiltották, hogy a miniszteren kívül bárki is hivatalos tájékoztatást adjon”.