2024. április 25., csütörtök

Nyitva a könyvtár és a múzeum

A zentai intézményekben szigorú óvintézkedések betartása mellett várják a látogatókat

Csütörtök óta ismét látogatható Zentán a Városi Könyvtár és a Városi Múzeum. Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, hogy a kulturális minisztérium kedden olyan döntést hozott, amelynek értelmében újra kinyithatnak a közgyűjteményi intézmények, és ez alapján rövidített munkaidővel és az óvintézkedések betartásával csütörtöktől várja a látogatókat a könyvtár és a múzeum.

– Ez nagyon jó hír, hiszen kezdünk visszatérni a normális kerékvágásba, persze az óvintézkedéseket el kell végezni, a szociális távolságot be kell tartani, és a látogatásokra vonatkozóan az intézményeknek külön tervet kellett kidolgozniuk – hangsúlyozta a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója elmondta, hogy a könyvtárban és a múzeumban is egyszerre egy látogató tartózkodhat bent, és mindenkinek maszkot és kesztyűt kell viselnie.

– Az alkalmazottak is maszkot és kesztyűt viselnek, és ezt a látogatók számára is kötelezővé tettük. Ami a könyvtárat illeti, az olvasótermet nem lehet használni, tehát újságot továbbra sem lehet bent olvasni, kizárólag könyvet lehet kölcsönözni, és egyszerre egy személy tartózkodhat bent, ha esetleg egyszerre többen érkeznek, akkor a többieknek az utcán, a megfelelő távolság betartásával kell várakozniuk. A múzeumban új kiállítás nem nyílik, a meglévő azonban látogatható, szintén egyszerre egy személy részére – magyarázta a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója, aki elmondta, mindkét intézmény rövidített munkaidővel, vagyis 8-tól 12 óráig fogadja a látogatókat, majd hozzátette, ami a Művelődési Házat illeti, ott továbbra sem lesznek rendezvények.