2024. április 24., szerda

Egyre kevesebb a fertőzött a tartományban

Hetvenhét beteget kezelnek a Vajdasági Klinikai Központban

A tartományban napról napra egyre kevesebb személynél mutatják ki a koronavírus-fertőzést. A Vajdasági Klinikai Központ fertőzőbetegségek osztályán pénteken 77 beteget kezeltek, közülük 9 személyt kellett lélegeztetőgépre kapcsolni, míg a pancsovai Általános Kórházban 129 fertőzött személyt ápoltak, akik közül egy beteget kapcsoltak lélegeztetőgépre – áll a tartományi válságstáb közleményében.

Az Újvidéki Vásáron kialakított ideiglenes kórházban 117 enyhébb tünetekre panaszkodó személy tartózkodik, az apatini Junaković Különleges Rehabilitációs Központban 40 beteg lábadozik.

Az elmúlt néhány napban nagyszámú gyógyult – naponta 30-50 fő – távozott a vajdasági egészségügyi intézményekből. Erre egy negatív teszt után került sor, amely után otthoni karanténba küldték őket. Az otthoni elszigetelés alatt álló személyeknek meg kell várniuk a második teszt eredményeit.

A fertőzés folyamatos csökkenése ellenére a tartományi kormány a polgároktól továbbra is felelősségteljes viselkedést vár el. A tartományi válságstáb felszólítja a lakosokat, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. Viseljenek maszkot, kesztyűt, és használjanak fertőtlenítőszereket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.