2024. március 28., csütörtök

Pásztor: Az ingázóknak nem kell karanténba vonulniuk

Pásztor István (Ótos András felvétele)

Pásztor István (Ótos András felvétele)

Pásztor István, a VMSZ elnöke Facebook-bejegyzésében tette közzé, hogy a tegnap újranyitott határátkelőkön a ma délután hazatérő ingázó munkavállalók határ- és egészségvédelmi működésbeli mulasztások következményeivel szembesültek a szerb határon. Pásztor úgy fogalmazott, számos megkeresést kaptak a bajba került polgártársaktól, akiknek felháborodását osztja és megérti.

A VMSZ elnöke szerint a gondok okozója az volt, hogy a szerbiai illetékes szervek elmulasztották a karanténrendelkezés szabályait összehangolni a határnyitásról szóló kormányhatározattal.

A problémáról tudomást szerezve Pásztor felhívta telefonon Ana Brnabić miniszterelnököt és kérte az azonnali intézkedést, a mulasztás elhárítását. Ennek eredményeként ma (péntek) 19 órától fennakadásmentesen átjárható a három újranyitott határállomás. Azt is kérte, hogy azoknak, akik a nap folyamán végzést kaptak 28 napos karanténba vonulásról, ne kelljen karanténba vonulniuk, a végzések kerüljenek visszavonásra, és töröljék őket a karanténba rendeltek jegyzékéből. Így azok, akik a nap folyamán karanténra vonatkozó végzést kaptak, nem kell karanténba vonulniuk, szabadon ingázhatnak munkahelyükre és vissza - áll a VMSZ elnökének bejegyzésében.