2024. április 24., szerda
TOPOLYA

Enyhülő rendelkezések

A topolyai községi válságtörzs is meghozta a döntést a koronavírus terjedésének megfékezésére irányuló egyes intézkedések enyhítéséről. A piacok ismét kinyithatnak, de kötelesek betartani minden óvintézkedést. 

Topolya községben az építés területén működő vállalatok, amelyek 2020. március 15-e után beszüntették a munkát, április 21-étől folytathatják tevékenységüket. Minden munkáltató köteles megfelelő védőfelszerelést, maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosítani a munkásoknak, emellett be kell tartani a távolságtartást. A munkaadóknak külön munkatervet kell kidolgozniuk a rendkívüli állapot idejére, a dolgozóknak pedig ezt tiszteletben kell tartaniuk. 

A bevásárlóközpontokban lévő üzletek továbbra sem nyithatnak ki. Nem engedélyezett a fizikai kontaktust igénylő tevékenységek végzése, vagyis a fodrász- és szépségszalonok, valamint az edzőtermek egyelőre zárva maradnak. Viszont a gumijavító kisiparosok, autószerelők és más szolgáltatást végző kisiparosok, valamint az autósiskolák, könyvesboltok, papírüzletek, műszaki árut forgalmazó objektumok megkezdhették munkájukat a topolyai községben is.