2024. április 25., csütörtök

Az új piaci rend Temerinben

Megtelhetnek az elárvult pultok (Tóth D. Lívia felvétele)

Megtelhetnek az elárvult pultok (Tóth D. Lívia felvétele)

A községi válságtörzs rendeletet hozott a helyi közművállalat által üzemeltetett piacok és vásárok rendkívüli állapot ideje alatt történő bezárásának feloldásáról és bizonyos kiskereskedelmi létesítmények nyitva tartásának engedélyezéséről. Ennek értelmében a közművállalat igazgatója határozatot hozott, melynek értelmében a piacok április 23-ától 6-tól 13 óráig tarthatnak nyitva. Az árusoknak és a vevőknek kötelező a védőfelszerelés, szájmaszk és a kesztyű használata. Akik nem tartják be a határozatot, azokat a felügyelők eltanácsolják a piac területéről. A piaci asztalok bérlői a korábban kötött szerződések értelmében foglalhatják el az asztalokat, a helypénz fizetése is a korábbi módon történik.

Az üzletek hétfőtől csütörtökig 7-től 17 óráig, pénteken a 65 évnél idősebbek számára 4-től 7 óráig, a többi polgár számára 8-tól 17 óráig maradhatnak nyitva.

Az üzletekben tíz négyzetméterenként legtöbb egy személy tartózkodhat, a védőintézkedéseket és a szociális távolság betartása mellett.
A logisztikai központok nyitva tartása és az üzletek áruval való ellátása egész nap lehetséges, a foglalkoztatott személyek mozgására vonatkozó előírások betartása mellett.