2024. április 25., csütörtök

Fertőtlenítőszer a lakóközösségeknek

A csütörtöki nap folyamán megkezdődött a fertőtlenítőszerek kiosztásának második köre az Üzleti Inkubátorban. Az 550 lakótömb körülbelül 3200 liter nátrium-hipokloritot kap, ami egy-egy épület közös helyiségeinek háromszori fertőtlenítésére elegendő.

Predrag Radivojević, a szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója elmondása szerint folyamatos a kiosztásra kerülő szer előállítása Bajmokon.

– A Városi Válságkezelő Törzskarnak köszönhetően Bajmokon zökkenőmentesen halad a fertőtlenítésre szolgáló nátrium-hipoklorit előállítása. A fertőtlenítőszert csütörtökön és pénteken juttatjuk el a lakótömböknek, attól függetlenül, hogy azok lakóközössége szerződéses viszonyban áll-e a közvállalatunkkal. A fertőtlenítőszer ingyenes – mondta az igazgató.

Predrag Radivojević szavai szerint azok is megkapják a fertőtlenítőszert, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elmenni a kiosztás helyszínére.

– Azon lakótömbök esetében, ahol a lakóközösség elnöke, valamint az alelnöke is elmúlt hatvanöt éves, munkatársaink személyesen viszik el a fertőtlenítőszereket az épületek bejáratáig. A fertőtlenítőszerek kiosztásának első körében körülbelül húsz lakótömbhöz szállítottuk ki ily módon a vegyszert, és így fogunk tenni a második körben is – tudtuk meg a közvállalat vezetőjétől, aki emellett azt is elmondta, hogy a piacokat, valamint az autóbuszokat naponta fertőtlenítik.