2024. április 19., péntek

Kijárási tilalom péntektől hétfőig

A május 1-jei ünnepek alkalmával valószínű már csütörtök este megkezdődik a kijárási tilalom

Az előttünk álló hétvégén a kijárási tilalom péntek este 18 órakor kezdődik és hétfő reggel 5 óráig tart, míg a következő hétvégén, a május 1-jei ünnepek alkalmával három napos kijárási tilalom lesz érvényben.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Aleksandar Vučić államfő erősítette meg ezt a hírt, kifejtve, hogy a szakemberek véleménye szerint legalább még két hétig nem szabad engedni a fegyelemből, így ezen a hétvégén minden jel szerint  a rövidebb kijárási tilalom lesz érvényben péntek estétől hétfő hajnalig – írja a 021.rs.

A következő, a május 1-jei hétvége felől még nem született végleges döntés, de nem hivatalosan az a változat tűnik legkézenfekvőbbnek, hogy hosszabbított lesz a kijárási tilalom, méghozzá április 30-ától, csütörtök 18 órától, május 4-éig, hétfő 5 óráig.

Az a nézet is elterjedt, hogy a szükségállapot esetleges megszüntetése május 6-a, Đurđevdan után kerülhet napirendre.

A héten foganatosított enyhítések mellett várható, hogy április 27-étől, jövő hétfőtől a 300 négyzetméternél kisebb üzletek is kinyithatnak, ilyenek a fodrászszalonok, a szépségszalonok, a konditermek, de csak megfelelő védőintézkedések betartása mellett.

A szállodák, fürdők, bevásárlóközpontok, a városközi közlekedés, repülőterek, éttermek és kávéházak megnyitása május 3-a és 10-e között esedékes.