2024. április 20., szombat

Ismét nyitva a zöldpiacok

A piacok az ajánlott óvintézkedések betartása mellett április 21-e óta működnek (Ótos András felvétele)

A piaci létesítményekbe egyidejűleg csak meghatározott számú személyt engednek be (Ótos András felvétele)

Az újvidéki piacok karbantartásával és működtetésével megbízott Tržnica közvállalat értesíti a polgárokat, hogy tegnaptól ismét nyitva vannak a városban működő zöldpiacok. Ez azt jelenti, hogy 7 és 14 óra között ismét vásárolhatunk majd friss zöldséget, természetesen csak abban az esetben, ha bejutunk a piactérre. A továbbra is időszerű, elővigyázatossági intézkedésekből kifolyólag ugyanis a piaci létesítményekbe egyidejűleg csak meghatározott számú személyt engednek be, két kapu van nyitva, egy bejárat és egy kijárat, annak érdekében, hogy a számot ellenőrizhessék az ezzel megbízott felügyelők, és hogy az érintkezés lehetőségét lecsökkentsék. Ha túl sokan vannak benn, sorban kell állnunk a bejárat előtt. A pultok mögött legfeljebb egy eladó árulhat, így a kofák közti, kellő távolság szavatolható. Mindegyik elárusító köteles védőkesztyűt és védőmaszkot viselni!

A zöldpiacok többsége megnyílt tegnap, a nyitás dinamikája attól függ, hogy a különböző közvállalatok dolgozói milyen tempóban tudják előkészíteni, azaz fertőtleníteni a piaci létesítményeket. A piacok működésével kapcsolatos, további információkat idejében közlik majd.

A vásárlók is tartsák be az intézkedéseket

A Tržnica közvállalat közleményben hívja fel vásárlói figyelmét az elővigyázatossági intézkedések szükségességére.

Kérnek minden vásárlót, hogy az elárusítókhoz hasonlóan viseljenek maszkot és védőkesztyűt, továbbá tartsák be a megfeleő távolságot. Az orvosok ajánlásait követő felelősségteljes viselkedéssel mindenekelőtt saját egészségüket óvják, egyúttal hozzájárulnak mások egészségének megőrzéséhez is. (Magyar Szó online)