2024. április 24., szerda

Motiváció minden táncosnak

A kecskeméti TST tánciskola vezetője, Váczi Nikolett felkérte a magyarországi, illetve a határon túli kisebb-nagyobb tánciskolák tánctanárait, hogy egy-egy mondatban motiválják a táncosokat, valamint a táncoktatókat is. A felhívásban negyvenegy tánciskola vezetője vett részt: a zentagunarasi North Aurora Dance Studio (NADS) alapítója, vezetője és koreográfusa, Tóth Malvinka a videóban motiváló szavakkal fordult a táncosokhoz és oktatóikhoz.

– A videóban arra kértem mindenkit, hogy legyen optimista – minden tánctanár és táncos egyaránt! Ne adják fel! Legyenek bátrak, és amikor ennek az egésznek vége lesz, akkor minden egyes verseny után bulizni fogunk majd egy jót, a versenyeken pedig nem úgy fogunk egymásra tekinteni, mint az ellenfelek. A videóban több tánciskola vezetője is elmondja, hogy most mindannyian egyek vagyunk, és ez az összetartás hatalmas! Szeretném megemlíteni, hogy a zentagunarasi volt az egyetlen vajdasági tánccsapat, amelyik szerepelt ebben a videóban.

A kialakult helyzetben hogyan gyakoroltok?
– Jelenleg csapaton belüli táncórákat nem tartok. Nagyon elfoglaltak vagyunk mindannyian, mivel többen is önkéntes munkát vállaltunk. A másik ok pedig az, hogy bízom a táncosokban, és tudom, hogy mindannyian otthon gyakorolják az eddigi koreográfiákat. Viszont eltelt egy hónap, ennyi elég volt pihenésre, és a napokban a csapat összes tagjával találkozni fogok online.

Mi lesz az év elején bejegyzett táncversenyekkel, fellépésekkel?
– A tervezett versenyeket elhalasztották. Három nagy versenyre is készültünk, az egyik Szarajevóban lett volna megtartva. Április elején a Fusion Dance Contest versenyére mentünk volna, viszont novemberre halasztották. A kecskeméti Dance Universum versenyét még nem mondták le – május végén lenne esedékes, nagyon reméljük, hogy nem fogják elhalasztani. A kanizsai versenyt áprilisról elhalasztották novemberre. A karantén váratlanul ért mindannyiunkat, mi az elsők között voltunk, akik felfüggesztették az edzéseket. Már akkor azt mondtam, hogy online lesznek az edzések. Persze, az online táncórák nem olyanok, mint a rendes táncórák, hiszen ha fizikailag egymás mellett állhatunk, annak egyfajta varázsa van. Amikor ennek az egésznek vége lesz, akkor sokkal jobban fogjuk értékelni egymást is, ahogyan minden mást – nyilatkozta Tóth Malvinka.

Az érdeklődők megtekinthetik az említett videót, amelyet a Motiváció minden táncosnak / Együtt, Egymásért címen találhatnak meg a YouTube videómegosztó csatornán.