2024. április 24., szerda
ÓBECSE

Öt személyt állított elő a rendőrség

A leghosszabb ideig tartó kijárási tilalom ideje alatt Óbecse község területén 5 személy szegte meg a mozgáskorlátozást.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az elmúlt hosszú, ünnepi hétvége volt a legtovább tartó kijárási tilalom Szerbiában – többen is rosszul tűrték, hogy pénteken 17 órától kedden reggel 5 óráig nem lehet elhagyni az otthonukat. Óbecse község területén is többen megszegték a fenti mozgáskorlátozást, közülük öten akadtak a rendőrség horgára: három személyt Mileševón, egyet-egyet pedig Bácsföldváron és Óbecsén állítottak elő, akiket az óbecsei Szabálysértési Bíróság 50 ezer dináros pénzbüntetéssel sújtott. Az óbecsei illető ezenfelül további 5000 dináros bírságot kapott, amiért nem volt nála személyi igazolvány, mivel azonban nem tudta kifizetni ezt az összeget, 55 napos börtönbüntetést szabtak ki rá. A rendőrség az ötvenhárom éves óbecsei M.S.-t egyébként egy lopás elkövetése után fogta el, ezért a szabálysértési eljárásban elrendelt szabadságvesztés mellett a bűncselekmény elkövetése miatt egy további eljárás is vár rá.

A rendkívüli állapot bevezetése óta Óbecse község területén a rendőrség összesen 37 polgárt állított elő a mozgáskorlátozási intézkedések megszegése miatt, ezek közül ketten voltak 65 évnél idősebb személyek.