2022. augusztus 15., hétfő

A nagy hármas is segítheti a teniszvilágot

A férfi tenisz nagy hármasa, a világelső szerb Novak Đoković, a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer, valamint a salakkirály spanyol Rafael Nadal közösen dolgozna azért, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény következtében nehéz helyzetbe kerülő, alacsonyabban rangsorolt játékosokat segítsék.

A 32 éves Đoković egy Instagram-videóban Stan Wawrinkával közösen válaszolt a rajongók kérdéseire, ebben megjegyezte, már egyeztetett legnagyobb riválisaival arról, hogy egy pénzügyi alap létrehozásával nyújthatnának segítséget azoknak a teniszezőknek, akik a világranglistán a 250 és az 1000 hely között szerepelnek, és egyetlen bevételi forrásuk gyakorlatilag csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjak.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Đoković kijelentette, nagyon sok olyan teniszezőt tudnának így segíteni, akik a sportág jövőjét jelenthetik. „Meg kell mutatnunk, hogy nem hagyjuk őket egyedül" – jegyezte meg a klasszis, aki szerint például az év végi világbajnokság összdíjazását is be lehetne fektetni ebben az alapba.