2024. április 20., szombat

Online gasztropiac indult Óbecsén

Helyi termelők heti két alkalommal szállítják házhoz a termékeket

Szerdán startolt Óbecsén a https://gastropijaca.rs címen az a honlap, amelyen Óbecse községbeli termelők kínálnak zöldségféléket, hentesárut, tojást, pékárut és egyéb élelmiszeripari kézműves termékeket. Az online piacra csak ellenőrzött minőségű termékek kerülnek fel. Házhoz szállítás keddenként és péntekenként lesz, és a szolgáltatás ingyenes a válság ideje alatt.

– Arra gondoltunk, hogy ebben a válságos időszakban összekötjük a helyi termelőket és a vásárlókat, akik otthonról rendelhetnek különféle termékeket. Először Óbecsén teszteljük a rendszer működését, de a szolgáltatást rövidesen Újvidékre is ki szeretnénk terjeszteni. A hosszú távú tervünk az, hogy egy HORECA programmal kibővülve friss, helyi, prémium termékekkel tudjunk szolgálni a vendéglátóiparnak is. Azok a termelők, akik csatlakozni szeretnének a rendszerhez, a gastropijaca@gmail.com e-mail-címen tudnak jelentkezni, ha bejegyzett gazdaságuk van. Minden esetben kérni fogunk termékmintát, ennek alapján tudjuk eldönteni azt, hogy a termék minősége alkalmas-e arra, hogy bekerüljön a kínálatunkba. Ha valamiért elsőre nemet kell mondanunk, mindenképpen teszünk javaslatot a termelőnek arra, hogy milyen változtatással tudna bekerülni a rendszerbe – tudtuk meg Jovanović Dánieltől.

Az online gasztropiac az óbecsei GasztroFeszt csapatának az önkéntes projektje, amelynek megvalósítását a TxLab segítette.