2024. április 25., csütörtök
KÖZÉP-BÁNÁT

A helyzet kielégítő

A közép-bánáti körzetben a helyzet kielégítő és ellenőrzés alatt van. Mind az öt községben a szerbiai kormányrendeletek alapján dolgoznak az intézmények, komolyabb fennakadás nélkül – áll a Körzet Tanácsának tegnap megtartott, bővített üléséről kiadott közleményben. Az ülésen jelen voltak az öt önkormányzat vezetői mellett az egészségügyi intézmények és a belügyi titkárság képviselői.

Mint leszögezték, a körzetben élő polgárok fegyelmezettek és betartják mind a kijárási tilalom, mind a kötelező házi karanténra vonatkozó rendelkezéseket.

Ennek köszönhetően a körzetben nem nagy a fertőzöttek száma. A teszteléseket az előírt módon, rendszeresen végzik.

A közbiztonsággal kapcsolatban sincsenek nagyobb problémák. Az otthoni karanténban levő személyeket, valamint a kijárási tilalom betartását rendszeresen ellenőrzik, és csak elvétve vannak olyan esetek, amikor ezeket a szabályokat valaki nem tartja be. Ugyanakkor a rendőrség azt tapasztalja, hogy lényegesen csökkent a bűncselekmények száma.

A körzetben 1150 önkéntes segíti az idősek ellátását és eddig összesen 21 404 csomagot osztottak ki a kisnyugdíjasoknak és a szociális segélyből élő családoknak.