2024. április 23., kedd
SEGÉLYCSOMAGOK IDŐSEKNEK

A zombori helyi közösségek is sorra kerültek

Zomborban is folytatódik a segélycsomagok kiosztása a nyugdíjasok számára. A csomagok eljuttatása a legidősebb polgárokhoz még a múlt héten megkezdődött. Az önkéntesek ekkor három faluba és öt helyi közösségbe juttatták el a csomagokat. Hétfőn Szelencsén és Ószelencsén folytatódott az akció, szerdán pedig Újszelencse helyi közösségben osztották egész nap az adományokat azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a jövedelme kisebb 30 000 dinárnál.

– A segélycsomagokat a Vöröskereszt önkéntesei és a helyi közösség polgári védelem szolgálata juttatja el a nyugdíjasokhoz. Szelencse városrész területére a rendelkezésre álló adatok alapján 1051 ilyen csomag van előirányozva azoknak a személyeknek, akik idős koruk miatt nem hagyhatják el otthonukat. Az adomány jelentős mértékben alapélelmiszereket tartalmaz, valamint a házi higiénia fenntartásához szükséges vegyszereket – értesítenek mindenkit az elosztásért felelős személyek.

A segélycsomag igénylésére nem kell kérelmet beadnia a nyugdíjasoknak, mert ezen lakossági csoportból mindenkit megillet a támogatás, akinek időskori bevétele az előírt összeg alatt van. Nem kivételek ez alól a külföldi nyugdíjasok sem, őket a Szociális Központ munkásai keresik fel a nyugdíjösszeg nagyságának megállapítása céljából.