2024. április 19., péntek

Nagybecskereken jó a járványtani helyzet

A Zeleno Polje lakótelepi rendelőben fogadják a légúti megbetegedésben szenvedőket

Tegnap kijött a házi karanténból Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármestere, valamint négy közeli munkatársa. A helyi válságtörzs megtartotta ülését, melyen jónak ítélték meg a városban uralkodó általános helyzetet.

Mint elhangzott, a légúti megbetegedéssel jelentkező pácienseket ezentúl a Zeleno Polje lakótelepen levő orvosi rendelőben fogadják, mindennap 7 és 22 óra között, ahol az orvosok eldöntik, hogy szükséges-e elvégezni a koronavírus-tesztet. Az ügyeletet tartó rendelő pedig a Baglyas lakótelepen működik. A Közegészségügyi Intézet jelentése szerint a járványtani helyzet is jó. A napokban 50 Közép-Bánátban élő személyt teszteltek, és közülük hétfőn két újabb személynél állapítottak meg fertőzést.

A közbiztonság szempontjából a rendőrségnek az utóbbi napokban nem akadt sok dolga. A kijárási tilalom megsértésére nem sok példa van, azok is a legtöbbször 21 óra előtt történtek. A rendőrség tegnap letartóztatta L. P. (36) vendéglőst, akit azzal gyanúsítanak, hogy a becskereki létesítményében italt szolgált ki négy férfinak.

A katonaság továbbra is biztosítja a város Gerontológiai Központját és két magántulajdonban levő öregotthont.

A polgármester elmondta, hogy a városi vízvezetékben – immár 21 napja folyamatosan – a törvényszabályokban megkövetelt minőségű vizet biztosítanak a vízgyárból. Közölte, hogy folyamatban van a vezetékes víz tiltásának a feloldása. Befejeződött a 14 ezer kisnyugdíjas részére elkészített segélycsomagok kiosztása és folyamatban van az ezer szociális juttatásokból élő családok csomagjainak a kiosztása. Azt is bejelentette a polgármester, hogy az önkormányzat és az adományozók hozzájárulásának köszönhetően 2-3 héten belül újabb csomagokat kapnak a rászorulók.

A kínai Linglong Tyre kompánia két csomag védőmaszkot ajándékozott Nagybecskerek város közigazgatása és a helybeli rendőrség dolgozói számára. A kínai társaság gumiabroncsgyárat épít a városban, és a leendő dolgozóik egy része kínai és thaiföldi kiképzésre készül.