2024. március 29., péntek
OLVASNIVALÓ

Karanténmozi

Áprilisi filmbemutatók

Vannak pillanatok, amikor az ember csodára várva néz ki magából, és azon agyal, hogy mit is csináljon. Ha valaki azt mondja, hogy eljön majd az a pillanat, amikor főni fog majd a fejem, hogy miképpen is szedjem össze az aktuális hónapban bemutatásra került filmek listáját, valószínűleg kinevetem.

De hát jött ez a fránya koronavírus-járvány, aminek köszönhetően a filmgyártók jó része is elhalasztotta a bemutatóit, s minden bizonnyal a filmszínházak is a világ legtöbb országában bezárták a kapuikat. Így a legtöbb írásunkban bemutatásra kerülő film is a Netflix és Amazon tartalomszolgáltatón, illetve az HBO-n lesz elérhető. Ezek közül a hónap első hétvégéjén a Tigertail – A mi történetünk című amerikai drámát nézhetjük meg, amely egy taiwani munkás hétköznapjait, küzdelmeit mesélik el, aki a boldogulás reményében az Egyesült Államokba vándorol ki, ahol a családjával történő távkapcsolat és az általa bevállalt kötelezettségek között küszködik.

Izgalmasnak ígérkezik az április 17-étől, a Netflixen megtekinthető Sergio című megtörtént eseményeken alapuló filmdráma is, amelyik Irakban, az Egyesült Államok általi megszállása idején játszódik, s Sergio Viera de Mello, brazil ENSZ diplomata utolsó napjait meséli el.

De Mello-t, aki Szerbia 1999-es bombázását követően az ENSZ küldöttségének a vezetője is volt Koszovón, sokak szerint könnyen az Egyesült Nemzetek Szervezetének következő főtitkára lehetett volna, amennyiben nem veszti életét az Al Kaida által, egy bagdadi szálloda ellen elkövetett pokolgépes merényletben.

Április 24-én érkezik a Netflixre a Kimenekítés (Extraction) című akciófilm Chris Hemsworth főszereplésével. A népszerű színész ezúttal egy edzett zsoldos bőrébe bújt, akinek a küldetése a túlélésért folyó versenyfutássá változott át, amikor is egy drogbáró elrabolt fiát kell megmentenie Bangladesben.

Az Amazon a Radioactive című filmmel száll versenybe a Netflixszel szemben, amely Marie és Pierre Curie életét, és szerelmi viszonyát meséli el.