2024. március 28., csütörtök

Százharmincnyolc fertőzött a Vajdasági Klinikai Központban

A moholi Idősek és nyugdíjasok otthonában is megjelent a koronavírus

A Vajdasági Klinikai Központban (VKK) jelenleg 138 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, ami kettővel több, mint szerdán – írja a 021.rs hírportál. Nem ismeretes, hány pácienst kapcsoltak lélegeztetőgépre, de a szerdán közzétett adatok szerint 11 beteget tartottak mesterséges lélegeztetésen.

Az Újvidéki Vásáron 187 fertőzött tartózkodik (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Vásáron 187 fertőzött tartózkodik (Ótos András felvétele)

A tartományi szervek csütörtöki közleményében nem tértek ki arra, hogy az utóbbi 24 órában jegyeztek-e halálesetet a koronavírus szövődményeinek következtében, illetve hazabocsátottak-e gyógyult pácienst.

A közlemény szerint az Újvidéki Vásáron 187 polgár tartózkodik a fertőzés enyhe tüneteivel, ami eggyel több a szerdainál. Ezenkívül más idevágó adattal nem szolgál a közlemény.

Ugyanakkor az elmúlt éjszaka a moholi Idősek és nyugdíjasok otthonában az egyik gondozottról (nő) kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Állapota stabil és minden óvintézkedést, ami ilyenkor szükséges, megtettek. 

A pancsovai közkórházban 167 koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak, nyolccal kevesebbet, mint egy nappal korábban, ám nem ismeretes más részlet, vagyis az, hogy van-e elhunyt, elbocsátott, vagy új páciens a kezeltek között. Ebben a kórházban főleg belgrádi megbetegedetteket kezelnek.