2024. március 29., péntek

Újra működik a házi ápolási szolgálat

Bogdan Laban polgármester kezdeményezésére szerdától ismét működésbe lépett a szabadkai Gerontológiai Központ nyílt szociális védelmi szolgálata. Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szolgáltatás a lehető legbiztonságosabb módon történik, az egészség megőrzése érdekében.

(Patyi Szilárd illusztrációja)

(Patyi Szilárd illusztrációja)

– Elegendő védőfelszerelésünk van ahhoz, hogy az ápolók, egészségügyi nővérek és technikusok teljes védelemben dolgozzanak a terepen. Jelenleg 11-en dolgoznak ebben a munkakörben, a szerb kormány azonban lehetővé tette a gerontológiai központok számára az új alkalmazottak felvételét, ezért zökkenőmentesen zajlik majd a munkavégzés. Mindemellett kerékpárokat is biztosítunk a dolgozók számára, hogy szabadon mozoghassanak és minél több rászorulóhoz eljussanak. Ez a szolgáltatás nagyon fontos, hisz 700-an igénylik az otthoni ápolást a város területén. A szakemberek a 65 évnél idősebb polgároknak nyújtanak segítséget elsősorban a belvárosi területeken, a későbbiekben pedig a külvárosi települések kerülnek sorra. Kicsit változik a munkarend, mobilisabbak leszünk annak érdekében, hogy mindenkinek segíthessünk – nyilatkozta az igazgató.

Az intézményen kívüli gondozásra szoruló 65 évnél idősebb polgárok a 024/555-050-es telefonszámon érdeklődhetnek a szolgáltatásról minden munkanapon 7 és 14 óra között.