2024. április 25., csütörtök
ÓBECSE

Több mint száz önkéntes segíti az időseket

Az óbecsei önkormányzat önkéntesei legutóbb fertőtlenítőt (is) szállítottak házhoz. Háztartartásonként két liter ingyenes, a Vodokanal Közvállalat által előállított Oxylort kapott minden olyan 65 év feletti személy, aki ez iránti igényét a múlt héten jelezte az önkormányzat kapcsolati központjában. A mobil csapat tagjai Óbecsén, Péterrévén és Bácsföldváron vitték ki a fertőtlenítőszert.

A központba naponta 100-150 hívás érkezik, az idősek elsősorban gyógyszer- és élelmiszer-bevásárláshoz vagy a számlák befizetéséhez kérnek segítséget az önkéntesektől. A kapcsolattartó központ 0800-021-100-as száma minden munkanap 8-tól 16 óráig hívható, ennél később és hétvégén pedig a 064/84-91-851-es telefonszám áll a rászorulók rendelkezésére. Az önkénteseket a nyakba akasztott azonosító kártyájukról lehet felismerni – ez azért fontos, mert a rendkívüli állapottal és az idősek bizalmával visszaélve a csalók is megjelentek. A hívás nélkül érkezett és azonosítóval nem rendelkező személyekről feltétlenül értesíteni kell a rendőrséget vagy az önkormányzat kapcsolati központját.

Vajdaság területén az egyik legnagyobb létszámú önkéntes csapat Óbecsén működik, az önkormányzat irányításával több mint 120 önkéntes igyekszik segíteni az idősöknek. Az, aki csatlakozni szeretne ehhez a csapathoz, munkanapokon 8 és 13 óra között jelentkezhet önkéntesnek a községházán.