2024. április 24., szerda

Élelmiszer- és higiéniai csomag a kisnyugdíjasoknak

A magyarkanizsai önkormányzat közel háromezer-hétszáz csomagot oszt ki a községben

Összesen 3690 élelmiszer- és higiéniai csomaggal segíti a helyi önkormányzat a Magyarkanizsa községbeli idős személyeket. A csomagokat azok a kisnyugdíjasok kapják majd kézhez, akiknek a havi járandóságra harmincezer dinár alatt van.

A csomagok kiszállítása kedden reggel kezdődött meg, és néhány napon belül befejeződik (Molnár Ádám felvétele)

A csomagok kiszállítása kedden reggel kezdődött meg, és néhány napon belül befejeződik (Molnár Ádám felvétele)

Kedden reggel kezdték el kiszállítani a nyugdíjasok számára azokat a csomagokat, amelyeket az önkormányzat állított össze a járványügyi helyzet miatt. A higiéniai csomagokban toalettpapír, mosogatószer, mosópor és szappan is található, míg az élelmiszercsomagokba egyebek mellett liszt, cukor, étolaj, bab, rizs és konzervek kerültek.

A mintegy 2200 dinár értékű csomagokat közel százhúsz aktivista segítségével hordják szét a község mind a tizenhárom településén, és a polgárok a napokban mindenütt kézhez is kapják azokat.

Közel százhúsz aktivista segítségével hordják szét a csomagokat a község településein (Molnár Ádám felvétele)

Közel százhúsz aktivista segítségével hordják szét a csomagokat a község településein (Molnár Ádám felvétele)


– Igyekeztünk úgy megszervezni az akciót, hogy az egyenként tizenkét-tizenhárom kilós csomagok, amelyek tartós élelmiszert és tisztítószereket is tartalmaznak, mind a tizenhárom településre nagyjából ugyanabban az időben jussanak el. Bízom benne, hogy az elkövetkező két-három napban minden csomag el fog jutni azokhoz a kisnyugdíjasokhoz, akiknek szántuk. A polgárok az önkormányzat honlapján és a hivatalos polgármesteri Facebook-oldalon értesülhetnek arról, hogy mikor kapják kézhez a csomagokat. A nyugdíjbiztosítón keresztül van egy pontos listánk arról, hogy ki hol lakik, és ez alapján kerül sor a csomagok kiszállítására. Felhívnám a figyelmet arra, hogy azok, akik a hét folyamán nem kapják meg ezeket a csomagokat, jelentkezzenek a Szociális Központ központi számán, mivel abban az esetben valószínűleg valamilyen adminisztratív probléma lépett fel, amelyet mindenképpen orvosolni fogunk – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, aki hozzátette, az önkormányzat a tervek szerint a jövő hét folyamán a szociálisan rászorulóknak is igyekszik majd összeállítani egy hasonló csomagot.