2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Dabrowski ismét a BVSC-nél

A BVSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dabrowski Norbert, az Eger férfi vízilabdacsapatának jelenlegi vezetőedzője július 1-jétől már a zuglói klub vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója lesz.

2013-ban elmentem a BVSC-ből Egerbe, nekem azóta folyamatosan – Egerben is egyébként – majdnem teljesen ez volt a feladatom, amellett, hogy vezetőedző voltam, ugyanúgy feleltem az utánpótlásért is. Mindig is volt hosszú távú célom, hogy szerettem volna egy vízilabda-iskolát vagy akadémiát felépíteni, vagy modernizálni azt a képzést, amely a magyar vízilabdában folyik, nyilván ez eléggé utópisztikus dolognak tűnt az elején, és most 2020-ban realizálódott” – nyilatkozta a váltással kapcsolatban Dabrowski.

Szivós nehezen éli meg

Szivós Márton, a Honvéd világbajnok vízilabdázója nehezen éli meg a járvány miatti kényszerszünetet, mert hosszú pályafutását szeretné méltóképpen lezárni. A 38 éves játékos úgy fogalmazott, túlságosan nyugalmasan telnek a napjai, hiszen az előírásokat betartva csak a legszükségesebb esetben megy el otthonról. „Van egy előírt szárazföldi edzésprogramunk, amit csinálunk, hogy ne épüljünk le teljesen, de a vizes közeg nagyon fontos lenne, és nagyon hiányzik.” Hozzátette, ők sem tudják, mikor folytatódhat a bajnokság, a legutóbbi információjuk szerint május 11-én ül össze újra a magyar szövetség elnöksége, hogy ismét döntést hozzon. „Nehezen élem meg, mert szeretném ezt a hosszú pályafutást méltóképpen lezárni, és így nem fog sikerülni” – vélekedett.

Február végén a jelenlegi tréner, Merész András egy televíziós interjúban bejelentette, hogy az új idényben Szivós lesz a Honvéd vezetőedzője, de utóbbi erről, illetve karrierje esetleges meghosszabbításáról egyelőre nem nyilatkozik.

A magyaroknak megfelel az olimpia halasztása?

Hosnyánszky Norbert szerint a magyar válogatott javát is szolgálhatja, hogy a járvány miatt egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát. Szerinte a mostani válogatott még mindig fiatal, de már most nagyon ütőképes, és az egyéves halasztás a javát szolgálhatja, ám attól is sok minden függ, hogy mikor kezdhetik újra az edzéseket, versenyeket. Az Eger 36 éves játékosa – aki tavaly ősszel több mint két év szünet után tért vissza a nemzeti csapatba – elmondta, mivel a vizes edzéseket nem lehet modellezni, ezért nagyon nehéz lesz az újrakezdés hónapok után. Hozzátette, a korábbi években éppen ezért játszott a nyári szünetben a máltai bajnokságban is.