2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Arcvédő pajzsokat kapott az Egészségház

Száz műanyag arcvédő pajzsot kapott a múlt héten az óbecsei Egészségház, az adományt a Marina Kovačev Alapítvány nevében a két évvel ezelőtt elhunyt lány fivére, Nikola Kovačev adta át az intézmény képviselőinek. Az adományért dr. Kosana Nešić igazgatónő mondott köszönetet, akinek a tájékoztatása szerint az Egészségházban eddig 80 ilyen pajzsot használtak. A mostani adománnyal csaknem minden alkalmazottnak jut egy ilyen védőfelszerelés.
– Az adományunkat a március 20-án alakult Vizionari Srbije csoporttal való együttműködésnek köszönhetjük, amelynek tagjai önkéntes munkával országszerte 3D-s nyomtatással készítik ezeket az eszközöket az egészségügyi dolgozóknak. A csoport ingyen adja az arcvédőket, az alapítványunk pedig 1000 eszköz kidolgozására elegendő anyagot biztosított, így az óbecseiek mellett másoknak is jut majd ebből a felszerelésből – mondta el Marina édesanyja, Svetlana Bošković.

A Marina Kovačev Alapítvány nem először támogatja az óbecsei Egészségházat: 2018-ban egy hordozható ultrahangos készüléket és egy korszerű hallásmérőt adományozott az intézménynek 1,4 millió dinár értékben.