2024. április 20., szombat
PIM

Márai, Karantén-pályázat

Folyamatosan frissülnek a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) digitális tartalmai, számos újdonsággal készülnek a múzeum munkatársai áprilisban is, amikor a költészet napját ünneplik rendhagyó módon a múzeum különböző online csatornáin, a múzeum weboldalán (www.pim.hu), a Facebook- (www.facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum/), Instagram-, YouTube-csatornáin – közölte az intézmény az MTI-vel.

A múzeum munkatársai áprilisban költészetnapi játékot indítottak a PIM Facebook-, illetve Instagram-oldalán. A játék keretében a szervezők mindennap közzétesznek két verset egy adott tematikához kapcsolódóan, amelyre várják az olvasók reakcióit.

A PIM YouTube-csatornája ad otthont az új PIM ONline TV kulturális ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmainak, amelyekben a múzeum médiatárának gyűjteményéből találhatóak archív és frissen készült interjúk, portréfilmek írókkal.

József Attila születésnapja alkalmából kisfilmek jelentek meg a PIM ONline TV-n.

Márai Sándorra is emlékezik a PIM, az író születésnapján Hirtling István színművész tolmácsolásában Márai szavait hallhatják a látogatók. Csütörtökig lesz elérhető a https://pim.hu/hu/marai oldalon az Eszter hagyatéka című film, majd ezt követően a Sipos József rendező által készített 2008-as dokumentumfilm.

A közleményben felidézik, hogy a PIM is csatlakozott a múzeumok összefogásával indított Karantén-pályázathoz, amelyre április 30-ig várják a középiskolás és felsőoktatásban tanuló fiatalok pályamunkáit. A pályázat részletes leírása megtalálható a https://www.facebook.com/karantenpalyazat/ oldalon.