2024. április 20., szombat
KREATÍV PERCEK

Álomkonyha étkezővel

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Mindenki másképpen képzeli el az álomkonyháját, lehet követni a divatot, de inkább a saját érzéseinkre hagyatkozzunk, hogy milyen stílus, színvilág az, amit évekig nézni szeretnénk. Ha a hagyományos fehér alapra esik a választásunk, akkor azt is megbolondíthatjuk egy kis kreativitással.

A most bemutatandó konyha egy légtérben helyezkedik el az ebédlővel. U alakú beosztást terveztem, és a szürke-fehér kombinációban állapodtunk meg. A konyhában egy reggeliző pultot is kialakítottunk, és ezáltal megnöveltük  a tárolásra alkalmas helyet is. A pult étkező felőli része is nyitható, ennek köszönhetően az étkezéshez használatos eszközök könnyebben megközelíthetők. A konyharészből nyílik a kamra, valamint az ebédlő mellett helyezkedik el a fürdő bejárata is. A két ajtó között elfér a hűtő és egy tárolószekrény is. A falon elhelyezett konyhaszekrényen kapott helyet a beépített sütő, majd a főzőlap, fölötte a lapos páraelszívóval. Jobb oldalon volt eredetileg a már meglévő csap és a szennyvízlefolyó.

Az étkezőben elfér egy nyolcszemélyes ebédlőasztal is. A mellette lévő falat alul dekorkővel burkoltuk egy méter magasságban, a fölötte lévő tapétával borított falrészt a leeresztett gipszkonstrukcióban elhelyezett spotlámpák világítják meg. A másik falra tálalókomód került.

A hangulatos étkezőben elfér a család apraja-nagyja, együtt lehet főzőcskézni, beszélgetni.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.